Idol 2009


Vi skulle ta tåget klockan 7 på morgonen, jag och min mamma, så jag gick upp klockan 5. Vid tågstationen stod ingen text på skylten så mamma kollade hemsidan på mobilen, inställt. Vi berättade det för E i min klass och hennes mamma, och som tur var hade de bilen där, vi fick skjuts av dem till stan, där vi blev försenade på alla möjliga sätt, av bland annat söliga gubbar i bilar och avstängda vägar. Men när vi väl skulle parkera sprang jag och E och bad konduktören på tåget som precis skulle stänga dörren att vänta på våra mammor för de skulle bara parkera, och snart kom de båda springandes. Så vi hann med tåget tack vare en snäll konduktör.

Väl framme i Malmö såg man idoldeltagare överallt, träffade bland annat två tjejer vid toaletterna på stationen som skulle ansöka, de stod även vid oss i kön sedan när vi tagit bussen till folkets park. Kön bestod av en lång och smal del, och efter en sväng en tjockare och kortare del.(VI SÅG PETER JIHDE XD) Den långa och smala delen kan man väl avrunda till att vi stod i, i cirka tre timmar tills vi kom till den tjocka, och trodde att 'YES! Nu är det inte långt kvar'.. Heh, in our dreams liksom. Då stod vi där i cirka 4 timmar. Efter sju brännande timmar i en stekande sol (Ja jag brände mig på ENA halvan av ansiktet) så fick vi komma in, vi fick nummerlappar. I kön hade vi också lärt känna ett par småländska tjejer. Där inne stod vi i cirka 3 timmar innan vi blev uppropade. Vi fick sitta i nummerordning på ett par stolar på en scen där de hämtade ut oss fem i taget. Där separerades jag och E ifrån våra småländska nyfunna kompisar, då de hade mindre nummer än oss. Sedan blev även vi inhämtade, med fem andra människor, och fick sitta inne i ett minimalt rum, utan luft. Där inne satt cirka 10 stolar, med som folk redan satt på, även där i nummerordning. Nu fick alla, en och en gå in till juryn, man hörde lite när de sjöng ut genom väggarna.

Stämningen i rummet var nervös, men härlig. Alla som inte känt varandra mer än 1 minut pratade med varandra och stöttade varandra. Underbart! En och en försvann de, och man insåg att det snart var ens egen tur. En tjej som skulle gå in och sjunga gick in, sen kom hon ut och satte sig igen, när vi frågade henne saker förstod vi att hon skulle in igen, och hon bad oss låta henne tänka. En som arbetade på idol sa att hon fick gå in igen när hon var redo, och hon sa att hon var redo nu. Hon gick in igen, sjöng en låt till. Sedan kom hon ut överlycklig. Nu ska ni inte tro att det var lätt, jag hörde många fantastiska sångröster genom den väggen, och bara en av dem gick vidare.

Snart var det min egen tur, men nervositeten släppte direkt när jag kom innanför dörren, där satt en tjej och en kille, de log och såg trevliga ut, vid sidan stod en stol som jag frågade om jag fick ta, och jag satte mig på den med gitarren i knät.
De sa ungefär: "Du är Johanna och ska sjunga hallelujah?" och jag sa "Ja" och då sa de att jag kunde börja.

Det gick otroligt bra, ackustiken i det rummet var underbar, och de två verserna och två refrängerna flög iväg, jag tyckte det gick så otroligt bra, jag tog i och det lät bra.
Efter jag hade sjungt hade killen skrivit lite saker och tjejen såg på mig och sa:
"Det var jättebra, men tyvärr räcker det inte hela vägen till juryn".
Jag blev inte riktigt besviken, hade inte förväntat mig mer, visst hade det varit roligt, men det var runt 2500-3000 sökande i bara Malmö.

Om jag hade fått bestämma själv hade jag gärna tagit emot lite kritik, vad som kunde ha varit bättre. Men som sagt, en lång dag, men med ett bra framträdande.
Jag är glad att jag åtminstonde försökte, och kommer troligtvis återvända 2010, med solkräm, ett paraply, en förbättrad sångröst och en jäkla massa godis!




xoxo


Yay!

Såå, idag frågade jag vår musiklärare om jag fick sjunga på skolavslutningen, och han sa att det skulle nog gå bra, så jag blev glad :D Seen, så har jag anmält mig till svensktoppen nästa! Och har även mejlat en om ett musikkollo till sommaren som heter 'Popkollo',  hoppas att jag kan anmäla mig dit och komma med =)

På Lördag är det Idol, och idag bestämde jag (med hjälp av min gitarrlärare) att jag ska sjunga Hallelujah av Leonard Cohen.


xoxo


Malmö

Jag var alltså i Malmö och shoppade i helgen, det var väldigt kul. Jag och Ia var på Entré och handlade, och även lite inne i stan. Jag köpte bland annat en tunika, ett par leggins och ett par jeans.
Huvudsaken var att det var roligt. Såg också världens sötaste hund ^^

Idag har jag ätit chokladägg, och sålt kvällsposten såklart.


xoxo


MJ,TH och the King

So, live DVD kvällen var lyckad :D Jag klarade av att titta på tokio hotel videon utan att börja gråta, var lite på gränsen, men nej då. Jag var glad :D Sen tittade vi på en Michael Jackson DVD ifrån Bad turnén i Japan, lite dålig kvalite, men det var coolt. Efter det såg vi på en utav de tre filmerna ifrån Elvis comeback 1968, efter det blev det att vi gick och lade oss, och imorse såg vi på Michael Jacksons dangerous tour ifrån Bukarest, och sen ska vi titta på en till Elvis comeback.

Enda gången jag nästan grät var när jag såg på Elvis med Memories, det var väldigt rörande faktiskt.
Trodde även aldrig att jag skulle kunna bli rörd utav Michael Jackson's musik, men även det hände idag när han sjöng Man in the mirror, och hela publiken log, grät, var både förkrossade, lyckliga och .. ja. det var bara underbart.

Nu ska vi gå in på spotify och nörda lite musik :D

xoxo

Live DVD kväll

So, från och med i eftermiddag ska jag hem till Ia och se på live DVDer med henne, Dea och Fia.
Vi ska glo på Elvis Presley comeback 68, 2 olika Michael Jackson's och en Tokio Hotel.
Det kommer bli extremt roligt.:D Jag har haft lite problem med live DVDer innan, men idag hoppas jag det ska gå bra =)

xoxo

Halsont över

Har inte ont i halsen, och fram tills nu har det varit en underbar och solig dag.
Nu när jag inte alls har lika ont i halsen utan bara är lite småförkyld så verkar det som om alla mina roliga planer inför helgen försvinna. Så nu sitter jag och lyssnar på en massa bra Taylor Swift låtar, allting snurrar under mig, men det kan bero på att jag sprang på något skumt stenrör innan. Det var faktiskt ganska roligt, men svårt..

xoxo


Halsont och påsklov

Idag var det sista dagen i skolan innan påsklovet, självklart lyckas man då få väldigt ont i halsen, men det ska nog snart gå över hoppas jag. Att jag fortfarande har ont kan ju bero på att jag sjöng väldigt konstigt när IDa var här, men kul var det. IDa hjälpte även mig med den lilla bloggdesignen, hade aldrig klarat något sånt själv.. heh.. busted.
Men rosa är väl snyggt?

Någon som har sett "Oh brother where art thou?" ? Bra film, och filmmusiken är jättefin.


xoxo

Inget UKM i år då alltså...

Nehepp, man gick alltså inte vidare till regionsfinalen och kritiken var att jag skulle nyansera min röst och utveckla mitt gitarrspel. Scheisse, jag har spelat gitarr i sju år, och vet inte vad jag gjorde om det inte var att nyansera rösten.
Blir bara så besviken för att jag hade sett fram emot det så mycket. Det året jag gick vidare var UKM en sådan lärande upplevelse, och nu är det bara 4 år kvar som jag får vara med i UKM. Sorligt nog, så känner jag mig gammal.

xoxo


RSS 2.0